Löparskor för dam

      Kommentarer inaktiverade för Löparskor för dam

Nu är det äntligen snart sommar och våren är på frammarsch, i alla fall här i södra delen av Sverige, närmare bestämt i Göteborg. Jag älskar att gå omkring i naturområdena här i Göteborg, det finns en hel del stora naturreservat där jag kan gå i timmar. Något jag har blivit intresserad av så här på senare tid är faktiskt löpning. Jag har aldrig tyckt om att springa tidigare men plötsligt så gick jag en löpar kurs och blev helt fast i detta. Det som är otroligt viktigt för löpning är skorna. Det första jag fick göra var att köpa löparskor för dam, redan andra gången på löpar kursen.

Rätt löparskor

Det som är svårt med att hitta rätt löparskor är att veta hur du springer, och fast jag kanske har identifierat min ”löparstil” så kan den ändras beroende på om jag springer långt, om jag springer på olika underlag eller om jag är trött i benen efter ett tag. Hur vet jag vilket löpsteg jag har? Tänk på om du sätter ned mellanfoten, framfoten eller hälen först i ditt löpsteg. Du kan be någon att filma dig när du springer för att kunna se detta då det inte alltid är så självklart för dig. Försök att springa så naturligt som möjligt utan att konstla till det då det naturliga löpsteget alltid är det bästa!

Löparskor för ditt behov

Vilket är ditt behov av löparskor? Ställ dig frågan vad du mest kommer att använda dina löparskor till, är det för att jobba lite lätt när du är ute och går med hunden, ska du springa trailrunning eller kanske distans? Redan då har du begränsat ditt behov och urval av löparskor då det finns olika kategorier för olika löparskor. Det är stor skillnad på löparskor för trailrunning och löparskor som passar för långdistanslöpning.