Att förverkliga en gammal dröm

För ett tag sedan bestämde jag mig för att ta tag i en sedan ungdomsåren gammal dröm om att lära mig spela gitarr. Jag lärde mig grunderna för många år sedan men sedan kom livet emellan och helt plötsligt har det gått 15 år. Jag dammade av min gamla gitarr jag fick i 18 års present och lämnade in den på den servicen den förtjänade och fick tillbaka den som ny och rustad med nya strängar som jag dessutom fick hjälp med att stämma. Införskaffade mig även ett nytt fint fodral att kunna förvara gitarren i om man skulle vilja ta med sig den någonstans.

Notböcker för nybörjare

Jag är fortfarande fast bestämd om att jag vill lära mig spela hemma, på egen hand. Jag vet inte varför men det lockar mig mer att lära upp mig själv. Jag spanade i alla fall runt på nätet efter lite tips och hjälp om hur jag enklast går till väga och såg flera tips angående notböcker för nybörjare. Gitarren och jag, del 1-4 var något som dök upp ganska frekvent så jag valde faktiskt att klicka hem samtliga.

Notboksserie för succesivt avancerande och lärande

Dessa notböcker är skapade till att successivt bli mer avancerade och perfekta för att lära sig när man som jag ändå har lite grund och känsla i fingrarna men behöver tydlig och bra hjälp på traven. Så nu har jag precis påbörjat Gitarren och jag, del 1 där det finns massvis av enklare låtar som man är väl bekant med sedan innan vilket jag gillar för då vet man liksom hur det skall låta när det blir rätt. Ser så fram emot denna hösten när jag skall ta tag i mitt gitarrspelande på riktigt och kanske är det jag som nästa sommar sitter och spelar gamla goa låter ute på altanen i goda vänners lag.