Drönare

      Kommentarer inaktiverade för Drönare

Bara för en sisådär tio år sedan var det nog många som aldrig hade hört talas om drönare. Jag vet när jag själv såg en film för första gången som en fastighetsmäklare hade gjort med hjälp av en drönare. Så klart trodde jag att dom hade fått flyga helikopter för att filma på detta sätt, svepande över sjön som låg alldeles nedanför huset och sedan över markerna runt omkring. Det var riktigt tjusigt gjort och jag funderade länge över hur mycket pengar dom egentligen hade satsat på den fastigheten. Hyra helikopter kan ju inte vara särskilt ekonomiskt tänkte jag. Men sedan när jag pratade om det på jobbet så var det någon (som var aningen mer uppdaterad än jag) som sade att det inte var någon helikopter utan en drönare.

Vad är en drönare?

Min första fråga var så klart ”vad är en drönare?”. Det var inte många som visste vad det var eller som hade hört talas om någon drönare men det blev ett diskussionsämne. Jag var helt övertygad om att en drönare var något som användes för övervakning av militära anläggningar eller något i alla fall som hade med försvaret och armén att göra samt att dom skulle kosta otroligt mycket pengar. Men det kanske går att hyra en drönare för att filma med? Just precis i början så tror jag nog att det var flera som hyrde in den tjänsten av någon som redan hade köpt en drönare. Du hittar bra drönare här: https://www.teknikproffset.se/leksaker-barn-babyprodukter/radiostyrt/dronare

Flyga drönare själv

Det är inte bara att flyga runt med en drönare, framförallt inte de som är lite större. Det finns pyttesmå drönare som kan flygas runt strax ovanför huvudet på folk, vi såg några på Skrea festivalen som filmade alla som sprang runt och alla bilar som körde. Men det behövs faktiskt ”drönar-körkort” för att få flyga på högre höjd. Men de små kan man säkert ha mycket roligt med.