E-handelsintegration

E-handeln växer snabbt och allt fler handlar sina varor på nätet. För dem som driver e-handelsföretag har det blivit allt viktigare att rätt information når rätt system utan en massa manuellt arbete. Idag är det givet att företagen vill ha en bra e-handelsintegration där e-handelsplattformen kan kommunicera med övriga system. E-handelsintegrationen ska kunna samla rätt information för att kunna kommunicera med kund och leverantör samt boka transporter.

Vid integrationen mellan de olika systemen kan man med fördel använda sig av en integrationsmotor. Integrationsmotorn sitter som spindeln i nätet och tar emot information från de olika systemen och skickar den vidare till de andra systemen. Om ett nytt system tillkommer kan det enkelt kopplas samman med övriga genom integrationsmotorn.

Med en bra integration fungerar de olika systemen som ett enda system.

Varför använda en e-handelsintegration?

Genom att koppla ihop e-butiken med affärssystem och externa system hos leverantörer och logistikpartner kan alla moment automatiseras. Fortfarande finns det givetvis manuella moment, men allt från att skicka meddelande om leverans till kund, beställa produkterna från leverantör till att boka transport kan ske helt automatiskt. För via en integrationsmotor kan du även koppla in externa partners system att interagera med dina egna.

Är du nyfiken kan du läsa mer om e-handelsintegration här.

En bra integration sparar mycket tid för företaget och minskar även risken för felaktigheter på grund av den mänskliga faktorn.

Även om du tycker att det har fungerat bra så kommer det att krävas mer och mer för att kunderna ska bli nöjda. De vill att varorna ska finnas för leverans omgående och att det ska gå smidigt att få besked från e-butiken. Och i framtiden krävs mer miljövänliga transporter som är enklare att få till med en bra integration med logistikpartnern. Dessutom ökar e-handeln väldigt mycket och i framtiden kommer det vara helt andra volymer som ska administreras.