Fiskeutrustning

Hur mycket fiskeutrustning kan man tänkas behöva egentligen? Det handlar om att fånga en fisk! Det undrade min blivande sambo när hon såg alla mina boxar med olika flugor och drag i källaren. Vänta till du får se alla mina spön och rullar med, sade jag till henne. Detta var innan vi hade pratat om att flytta ihop och hon var allvarligt oroad över hur hon skulle kunna få plats med sina saker hos mig någon gång. Jag försökte att skratta bort det men hon tyckte allvarligt att jag hade ungefär 4 lådor (boxar större än en stor kylbag) för mycket och 8 spön för många i min fiskeutrustning, ”bara fånga en fisk”, det är allt annat än ”bara”.

Mer fiskeutrustning

Det är faktiskt så att du kan aldrig få för mycket fiskeutrustning! Det skulle min framtida sambo också bli varse om. Vi satt på kvällarna och kollade på TV, ofta satte vi på en film som vi båda noga hade valt ut. En spännande thriller eller action för det mesta. Vi släckte ner i mitt lilla TV-rum (jag hade ett litet rum förutom vardagsrummet där jag klämt in en soffa och TV för att det skulle vara mysigt) och levde oss in i filmen, ”pling” sade det i min telefon, det gick en minut och sen ”pling”. Jag var tvungen att pausa lite. Det var en auktion på Tradera som gick ut och jag skulle bara kolla om jag hade vunnit den.

Ännu mer fiskeutrustning

Jag sätter på filmen igen och ”pling” säger det igen i mobilen. Det går ytterligare några minuter och sedan ”pling”. Min blivande sambo exploderar efter ett femte ”pling” och ställer sig upp och ropar ”vad är det för något som plingar hela tiden!”. Det är ett par auktioner på Tradera bara, säger jag. ”Vad handlar du nu då som är så himla viktigt!”. Bara några fiskedrag till, svarade jag. Hon klev ut genom dörren och kom aldrig tillbaka.