Bokstavspärlor

      Kommentarer inaktiverade för Bokstavspärlor

Jag älskar bokstavspärlor och jag ska berätta varför. För 5 år sedan var jag 14 år och mådde riktigt riktigt dåligt. Efter en sak som hände utanför skolan fick jag problem att vara tillsammans med andra människor. Jag började inbilla mig att dom skrattade åt mig och tyckte att jag var ful. Att vara med på skolans aktiviteter vägrade jag, ångesten bara växte och växte inom mig och jag var redo att explodera. Det gjorde jag också vid ett tillfälle. Jag fick sådan ångest att jag knappt minns vad jag gjorde, men det slutade med att en kille i klassen fick sy 10 stygn efter att jag slagit till honom med en spade. Efter det gick allt utför.

Stressterapi med pärlor

Min psykiska och sociala ångest höll i sig under hela grundskolan och även gymnasiet, jag var borta många stunder från skolan och blev periodvis sjukskriven på grund av min svåra ångest med panikattacker. Jag kunde inte umgås med några andra jämnåriga, jag visste knappt hur man gjorde längre. Jag låste in mig på mitt rum där jag satt nästan alla timmar på dygnet när jag var hemma. En dag läste jag en bok som en annan person med ångest hade skrivit, och hon berättade att hon hade funnit ro i att tillverka smycken med bokstavspärlor och berlocker.

Bokstavspärlor är mitt liv

Efter ett tag bestämde jag mig för att också prova detta som terapi mot min ångest. Eftersom jag ändå bara satt hemma jämnt så hade jag ganska mycket tid över till att pärla och göra smycken. Jag började studera olika smycken och försökte härma dom jag tycket mest om, och när jag gör med bokstavspärlor gör jag ett budskap av dom. Som kanske ”Love” eller ”Fuck cancer” och sedan säljer jag dom till föreningar som i sin tur säljer dom som välgörenhet på olika event. Att tillverka smycken av bokstavspärlor har varit den bästa medicinen och terapin för mig och min ångest så numera kan jag nästan fungera normalt i samhället igen.